Lieveke

Lieveke is bij me geweest voor het in ontvangst nemen van haar heatcure-prijs. Ik werd enorm geraakt door haar indrukwekkende verhaal en wil dat graag met jullie delen.

Wanneer je het hebt over mensen met een drive, met commitment, die ergens voor gaan staan en zich door niets of niemand tegen laten houden, dan heb je het over Lieveke en haar man Michael …

Hun zoontje Miguel werd geboren met een erg zeldzame oogziekte. Als daar niet binnen een half jaar iets aan gedaan werd, zou Miguel nooit kunnen zien. Dit was het begin van een heftige periode.

Na de bevalling kwam het gezinnetje direct in een rollercoaster terecht. Ze werden van de ene naar de andere arts gestuurd, met steeds teleurstellende berichten en geen enkel lichtpuntje aan de horizon. Kun je nagaan wat dit met je doet, net bevallen en dan dit nieuws krijgen … Toch zetten Lieveke en Michael alles op alles voor hun kindje. Wat een immense oerkracht moet er dan in je zitten. Als ouder doe je álles voor je kind. Zo bijzonder vind ik dat.

Uiteindelijk kwamen ze erachter dat er één arts op de wereld gespecialiseerd was in de oogziekte die bij Miguel was geconstateerd. Lieveke en Michael hebben contact met hem gezocht, en er was goed nieuws: Miguel kon geopereerd worden. Maar voor deze operatie was een investering van €100.000,- nodig. Inclusief alle bijkomende kosten van verblijf etc. zou er uiteindelijk zo’n € 110.000,- nodig zijn. Dit geld hadden Lieveke en Michael niet …

Ze belandden van het ene script in het andere script, maar een Facebookpost veranderde uiteindelijk alles. Ze besloten geld in te gaan zamelen via Why Donate en mensen door heel het land werden geraakt door hun verhaal. Zo begon het balletje te rollen en kwamen er dagelijks behoorlijk wat donaties binnen. Mensen starten zelfs benefietacties voor de kleine Miguel!

Uiteindelijk kwam het bericht bij de moeder van Wesley Sneijder terecht. Zij was geraakt door het verhaal en ze lichtte haar zoon en zijn vrouw Jolanthe hierover in. En toen ging het nog harder. Jolanthe en Wesley hebben namelijk een behoorlijke donatie gedaan waardoor het eindbedrag in zicht kwam. Dit bedrag is verder aangevuld door de stichting van Frans en Loes, die speciaal voor dit soort enorm trieste gebeurtenissen is opgericht. Ook zij werden geraakt door het verhaal van baby Miguel en het verhaal liet hen niet los, vandaar dat ook zij besloten te doneren.

Dit is een hele kleine preview van het verhaal van Lieveke en Michael voor hun zoontje Miguel. Lieveke heeft over het vervolg een boek geschreven. ‘Baby Miguel’ vertelt het verhaal van begin tot het (happy) eind. Het boek is in onze salon verkrijgbaar.

Ik heb enorm veel respect voor deze 2 ouders en voelde me vereerd dat ik Miguel heb mogen bewonderen en zijn knappe koppie heb mogen knippen bij ONLY for MEN in Reusel. Hopelijk mogen er nog veel knipbeurten volgen!

 

Liefs Marion

 

 

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Meer nieuws