Kaalheid bij vrouwen

De nachtmerrie van iedere vrouw is wel dat ze haar haren verliest. Toch komt kaalheid bij vrouwen meer voor dan je denkt. Maar liefst 40% van de vrouwen merkt na haar veertigste dat haar haar dunner wordt.

Kaalheid bij vrouwen

De nachtmerrie van iedere vrouw is wel dat ze haar haren verliest. Toch komt kaalheid bij vrouwen meer voor dan je denkt. Maar liefst 40% van de vrouwen merkt na haar veertigste dat haar haar dunner wordt. Vaak wordt haaruitval dan gerelateerd aan de menopauze, maar in sommige gevallen is kaalheid ook een erfelijke aandoening. Er zijn verschillende redenen die haaruitval bij vrouwen kunnen veroorzaken.

Haaruitval na stoppen met de pil

De meeste vrouwen in Nederland gebruiken de pil als anticonceptiemiddel. Maar lang niet iedere vrouw is bekend met de mogelijke bijwerkingen, waaronder ook haaruitval. Toch is haaruitval vaak hormonaal. De pil zorgt er namelijk voor dat je hormoonhuishouding verandert en dit kan een oorzaak zijn van de haaruitval (bijvoorbeeld als je al een genetische aanleg hebt voor kaalheid). Maar ook het progesteron uit de pil kan haaruitval triggeren. Daarnaast kan ook de haarkwaliteit worden aangetast, waardoor de haarproblemen dus alleen maar groter worden.

Haaruitval (na of tijdens) zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap is ook je haar onderhevig aan hormonale veranderingen. Soms wordt je haar hierdoor heel dik en gezond, maar het kan ook zijn dat het juist broos en breekbaar wordt met haaruitval als gevolg. Na de bevalling of gedurende de periode van borstvoeding kun je ook last krijgen van haaruitval: uitvallende of gebroken haren met de vaak welbekende ‘korte plukjes’ als resultaat. Herkenbaar? Ik geef je graag een advies op maat over geschikte producten en behandelingen om jouw haren weer te laten shinen

Haaruitval door schildklier

De schildklier is van groot belang voor veel van onze lichaamsfuncties, zo ook voor onze haargroei. Wanneer de schildklier te snel of te traag werkt, worden er te veel of te weinig hormonen aangemaakt. Dit kan leiden meerdere klachten, waaronder haaruitval. Deze vorm van haaruitval vindt verspreid over het hele hoofd plaats, in de vorm van dunner wordend haar tot een duidelijke kale plek. In veel gevallen zorgt de juiste medicatie ervoor dat je haardos weer terug groeit, maar soms blijft haargroei achterwege. Ik kijk dan graag met je naar een passende behandeling en de juiste haarproducten.

Specialist in haaruitval

Haaruitval is niet zomaar iets. Het kan echt invloed hebben op je zelfvertrouwen en je dagelijkse handelen. Vooral voor vrouwen is het haar vaak één van de belangrijkste uiterlijke kernpunten. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring met haarproblemen, zoals haaruitval en kaalheid. Ik informeer je dan ook graag over een goede behandeling van de hoofdhuid, waardoor haaruitval aanzienlijk vertraagd of uitgesteld kan worden. Goede haarverzorgingsproducten kunnen de kwaliteit van je haar aanzienlijk verbeteren en uitval vertragen, uitstellen en soms zelfs stoppen!