Haarproblemen door leef- en eetgewoontes

Dat ongezonde voeding is slecht voor lichaam en geest, dat weet je vast wel. Maar toch is het bij velen nog niet bekend dat voeding ook invloed kan hebben op je haar.

Haaruitval door voeding

Dat ongezonde voeding slecht is voor lichaam en geest, weet je vast wel. Maar toch is het bij velen nog niet bekend dat voeding ook invloed kan hebben op je haar. Ongezond en broos haar kan het gevolg zijn van een voedingspatroon dat uit balans is. Met de juiste voeding worden ook de bouwstenen van het haar gestimuleerd, namelijk keratine. Een uitgebalanceerd voedingspatroon voedt het haar van binnenuit wat de sterkte van het haar bevordert. Het gevolg: mooi en glanzend haar!

Haaruitval door vitaminetekort

Een tekort aan de juiste vitamines kan de oorzaak zijn van hoofdhuid- en haarproblemen zoals roodheid, jeuk en haaruitval. Een uitgebalanceerd voedingspatroon doet vaak al wonderen. Denk hierbij aan het binnenkrijgen van vitamines die goed zijn voor het haar, zoals ijzer, zink, linolzuur, vitamine B3 en vitamine B7. Deze vitamines zijn essentieel voor een goede haargroei en haaronderhoud.

Vitaminetekort

Vlees, vis, eieren, peulvruchten, donkergroene bladgroenten, noten, zaden en volkorengranen zijn goede bronnen van ijzer en zink. Rijk aan vitamine B3 zijn onder andere vlees, vis, zuivel, volkorengranen, peulvruchten, noten, zaden en bladgroenten. Deze voeding bevat ook veel vitamine B7, dat daarnaast voorkomt in eierdooiers en orgaanvlees. Rijke bronnen van linolzuur zijn bladgroenten, noten, volle granen en plantaardige oliën. Goede bronnen van ALA (Alfalinoleenzuur, een essentieel vetzuur voor mensen dat het lichaam het niet zelf kan maken) zijn onder andere walnoten, hennepzaad en chiazaad. 

 

Denk jij dat jouw haarproblemen en/of haaruitval ontstaan door een gebrek aan de juiste vitamines? Probeer dan je voedingspatroon eens te wijzigen!

Laat mij je stress wegnemen

Laat mij al wat stress bij je wegnemen door een ontspannende behandeling in de salon, dan bespreken we tegelijkertijd wat we aan jouw haarproblemen kunnen doen. Neem contact op voor een afspraak.

Stress is nergens goed voor, dus ook niet voor je haar. Stress zorgt voor extra cortisol en adrenaline, de zogenoemde stresshormonen. Door de aanraking van deze hormonen met de talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Dit melkzuur is slecht voor de haargroei, omdat het de haarwortels beschadigd, de lymfestroom geblokkeerd wordt en het haar poreus en fijn wordt, waardoor het sneller beschadigt. Stress kan zelfs kaalheid veroorzaken. Het is dus echt killing voor je haar!

 

Uitstellen kappersbehandeling

Door niet tijdig naar de kapper te gaan, speel je eigenlijk met de gezondheid van je haar. Een te lange tijd tussen je knipbeurten zorgt ervoor dat het haar gaat splijten en breken (denk aan de gespleten punten). Het kost dan meer moeite dan nodig is om het haar weer op te lappen. Ga dan dus ook gewoon geregeld naar de kapper. Niet alleen goed voor je haar, maar ook voor jezelf: een momentje me-time is altijd goed, toch?

Gebruik van slechte haarproducten

Heel veel vrouwen (en mannen) gebruiken niet de juiste haarproducten om hun haren mee te verzorgen. Ieder haar en haartype is anders, en vraagt ook om een andere verzorging. Het is dus des te belangrijker dat jij producten gebruikt die passen bij jouw haar! Doe je dat niet, dan kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van je haar. Zonde toch? De merken waar ik mee werk – La Biostétique en Natulique – zijn 100% natuurlijk en dus sowieso goed voor haar en huid. Daarnaast werk ik met de producten van GHD. Ervaar het zelf!