Hoe was ik nu eigenlijk mijn haren?

‘Haha’, zullen sommige van jullie nu denken, ‘Wat is dat nu voor een vraag? Dat is toch makkelijk!’ Niets is echter minder waar … Bij Manowi merken we vaak dat veel dames (en heren) niet precies weten hoe je nu je haren goed wast. Wat is goed? Welke shampoo gebruik ik? Gebruik ik ook een conditioner of een masker? We leggen het hieronder graag aan jullie uit.

Wat is jouw haartype?

Het is altijd goed om een diagnose te stellen voordat je bepaalde producten gaat gebruiken. Heb je vet haar? Of is het juist droog? Kan het ook een combinatie zijn? In het laatste geval is het gebruik van de juiste haarproducten extra belangrijk. Maar ook lastiger! En dan is het dus goed om te weten wat voor type haar je hebt.

Vet haar vs. droog haar

Ik zeg altijd ‘de kracht van drie producten als verzorging voor je haar werkt het beste’. Ik zal je een voorbeeld geven. Iemand heeft bij de aanzet heel vet haar. De punten zijn beschadigd, en er zit ook nog kleur in. Wat nu?!

Eerst een kleine zijstap. Er zit namelijk verschil tussen droog haar en beschadigd haar. Droog haar komt vaak van binnenuit, terwijl beschadigd haar juist vaak van buitenaf komt. Droog haar heeft dus vocht nodig, waar beschadigd haar meer baat heeft bij proteïne …

Oké, dat gezegd hebbende gaan we terug naar het voorbeeld van hierboven. De hoofdhuid is vet, dus gaan we het wassen met een reinigende shampoo.

Wash and learn!

We gaan het haar dus wassen, maar waar het vaak al direct misgaat, is dat de meesten onder ons meteen het volledige haar gaan wassen … Het is echter belangrijk dat de hoofdhuid gereinigd wordt, want vet haar komt zoals gezegd vaak van binnenuit. Maar hoe was je nu op de juiste manier?

Eerst maak je het haar nat met water en doe je er wat shampoo op. Gebruik niet te veel, ongeveer de grootte van een euro is voldoende. Met deze shampoo ga je nu lekker je hoofdhuid masseren. Schuimt je haar niet, dan is dit een teken dat het nog een keer gewassen mag worden omdat het vies is van producten, dat het misschien al een tijdje niet gewassen is, of dat er talgophopingen zijn. Let op: pak nu niet meer shampoo bij! Spoel eerst het haar lekker uit en ga het daarna op dezelfde manier nog een keer wassen. Je zal zien dan de 2e keer je haar wel heerlijk gaat schuimen.

Op het moment dat de shampoo uitgespoeld wordt, wordt de rest van je haar automatisch meegenomen in de wasbeurt. De punten wil je, juist omdat het haar beschadigd is, zoveel mogelijk met rust laten.

Conditioner voor de punten

Zo, de hoofdhuid is nu gereinigd en lekker schoon. Maar ook de punten zijn beschadigd en bovendien gekleurd. Mijn advies zou zijn om een proteïne conditioner te gebruiken, en een keer per week een masker voor gekleurd haar. Ook hier heb je niet meer dan de grootte van een euromunt nodig. Let op: conditioner breng je nooit aan op de hoofdhuid, maar alleen in lengte en de punten!

De conditioner laat je vervolgens lekker een paar minuutjes intrekken. Moet geen probleem zijn, want er zijn als vrouw nog een heleboel dingen te bedenken die je in de tussentijd onder de douche kunt doen, toch? Je hebt daar vast je eigen ritueel voor … Daarna spoel je alles weer uit! Ook je punten zijn nu weer schoon.

Deze manier van haren wassen is overigens voor iedereen het beste, ongeacht wat de conditie van je hoofdhuid en haar is. Dus keep that in mind als je morgenvroeg weer je haren wast!

Extra ontspanning met een haarmasker

Stel je gebruikt een keer in de week een masker, iets wat ik bij deze diagnose zeker zou adviseren, dan gebruik je dit tussen de shampoo en conditioner in. Een masker is ook erg lekker om in te laten trekken terwijl je in bad ligt. Doe er dan een warme handdoek overheen voor een ultiem wellness gevoel! Of je kunt het masker een nachtje in laten drogen. De volgende ochtend spoelen, afsluiten met een conditioner, en je haar en hoofdhuid voelen als herboren!

Succes met je nieuwe ritueel! Voor een vrijblijvende diagnose of advies, neem gerust contact met ons op!

Liefs Marion

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Meer nieuws