Terugblik 2020


2020 was een, op z’n zachtst gezegd, bewogen jaar. Ook voor ons als salon, met de sluitingen die we tijdens de eerste en tweede lockdown moesten, en nog steeds moeten, doorstaan. Maar ook op persoonlijk vlak zijn er genoeg dingen gebeurd. Meike en Nancy blikken terug op 2020.

Het 2020 van Nancy

“Het jaar 2020 was een jaar van het uitersten, waarin er veel gebeurd is voor mezelf en Manowi.

In februari kwam Covid ons land binnen en dat bracht veel teweeg. Veel mensen waren bang voor wat het aan kon richten en ik moet zeggen dat ik ook wel even bang ben geweest. Vooral net voor de eerste lockdown. Niet zozeer voor mezelf, maar voor de ouderen en zieken onder ons. 

We hadden dan ook al voor de lockdown stappen gezet, zodat we veilig ons vak zouden kunnen blijven uitvoeren: mondkapjes en gezichtsschermen aangeschaft, alles grondig ontsmet en gepoetst. Na iedere klant alles schoonmaken en ontsmetten, rekening houden met de 1,5 meter afstand tussen de klanten en natuurlijk als we zelf niet lekker of verkouden waren, meteen testen en thuisblijven. Maar helaas moesten we toch dicht … 

Qua ontwikkeling zijn we bij Manowi ook een aantal nieuwe richtingen in gegaan en hebben we niet stil gezeten in deze tijd. De vraag die wij ons stelden, was vooral: hoe kunnen wij de klanten helpen in deze tijden?

Niet alleen om ons te gaan richten op gezond haar en hoofdhuid, want dat deden we al. Nee, we zijn nog dieper gaan kijken, omdat veel dingen zoals haaruitval, eczeem, schilfers op de hoofdhuid, of droge huid vaak van binnenuit komen. Hiervoor hebben we sinds kort Zinzino. Dit is een Omega-3 productlijn voor lichaam en geest (lees hierover meer in onze blogs op de Manowi-site)

Natuurlijk kunnen we Covid niet meer wegdenken uit de huidige samenleving. We hebben net voor de kerst weer te maken gekregen met een tweede lockdown. Deze kwam ook voor ons totaal onverwacht en we vinden het heel erg dat we voor de kerstdagen niet iedereen meer hebben kunnen helpen. Maar dat iedereen gezond blijft, is uiteraard belangrijker. 

We hopen jullie natuurlijk allemaal weer ontzettend snel terug te zien in onze salon! 

Het 2020 van Meike

“2020 is een jaar dat we allemaal nooit meer zullen vergeten. Met veel diepte- en hoogtepunten voor ons als team en ons persoonlijk. 

In maart 2020 kwam de eerste lockdown. Spannende tijd voor ons allemaal, omdat het nieuw was. Gelukkig konden we er samen met het Manowi-team voor zorgen dat we jullie konden blijven helpen. Zo gingen we via FaceTime uitleg geven over het scheren, maakten we verfkitjes klaar en verkochten we veel producten. Het was fijn om te zien dat de klanten zo erg met ons meeleefden! 

Voor mij persoonlijk veranderde ook veel. Ik kon niet meer naar school en bij Manowi kon ik ook tijdelijk niet trainen in verband met de lockdown. Jammer natuurlijk, maar helaas niets aan te doen.

11 mei kregen we weer groen licht en mochten we de deuren heropenen. Er brak een enormdrukke tijd aan, waarin wij van 8:00 tot 23:00 uur helemaal volgepland stonden. Maar dat was niet erg! We waren blij weer aan de slag te mogen. Ik heb hierdoor ook weer een enorme inhaalslag kunnen maken met wat ik allemaal gemist had tijdens de lockdown. 

Ondanks alle maatregelen die we al bij Manowi hadden getroffen, moesten we 15 december helaas toch de deuren weer sluiten … Totaal onverwachts voor mij en ik vond, en vind, het ook super erg. Tijdens de kerst is het bij Manowi juist extra druk en gezellig. Ik heb dat dan ook enorm gemist dit jaar!

Ik hoop dat we in 2021 weer kunnen genieten van alles en dat we jullie weer snel weer mogen helpen in de stoel!”

Het 2020 van Manowi

Een bewogen jaar, dat was 2020 inderdaad. Twee lockdowns zorgden ervoor dat we jullie niet meer konden helpen. Wat vonden, en vinden, we dat erg! Daarom proberen we er alles aan te doen om jullie toch van dienst te kunnen zijn. 

Toch zijn er ook positieve dingen. Zo zijn we bij Manowi een nieuwe weg ingeslagen met het gebruik en de verkoop van een geheel natuurlijke productlijn, Natulique. We schreven er al eerder over in ons blog. Daarnaast hebben we de Omega 3-productlijn van Zinzino, waar we ook al eerder wat over schreven. En zo zie je: ondanks tegenslagen, blijven we overeind en groeien we verder. Zowel persoonlijk en zakelijk, als individuen en als team.

Wij zijn helemaal klaar voor 2021 en hopen jullie heel snel weer in levenden lijve te zien! Tot die tijd: blijf gezond!

Liefs team Manowi

 

Meer nieuws