Manowi vitaliteit voor
(jouw) huid en haar

Van luxe kapper naar hair visionair

Van kapster naar meer ...

Leuk dat verhaal over mijn 1-op-1 haar- en hoofdhuidbehandelingen en jouw metamorfose van binnenuit, maar ik kan me voorstellen dat je denkt: wie is Marion? En wat heeft haar doen besluiten om deze richting in te slaan? Ik vertel het je graag!

Blonde haren, brunettes, krullen, steil, kort, lang, volle bos, fijn van draad. Door de jaren heen zijn zoveel verschillende soorten haar door mijn vingers gegaan. Ik keek altijd naar wat een goed kapsel was, wat paste bij de persoon die voor me in de stoel zat. En dat doe ik nog steeds. Maar soms speelt er meer dan alleen de vraag naar een nieuwe coupe. Ik kan aan iemands haar zien hoe het met hem of haar gesteld is. Ik weet niet precies hoe, maar ik vóél het gewoon.

Ik kon het vaak niet ‘veulen’, zoals ze dat hier zeggen, dat ik niet wist wat er aan de hand was. Ik ga namelijk voor 100% resultaat, altijd. Dus wanneer iemand met een perfect kapsel de deur uitliep, had ik soms toch geen voldaan gevoel. Omdat ik wist dat ik niets had gedaan aan dat wat er áchter die coupe zat. Aan het ‘probleem’ dat van buiten vaak niet te zien was, maar er vanbinnen wel zat.

Verdieping in lichaam en geest

Ik wil dat iedereen lekker in zijn vel zit en met een 100% tevreden gevoel naar zichzelf in de spiegel kijkt, letterlijk en figuurlijk. Om meer te leren over fysieke en mentale gezondheid – zodat ik mijn klanten ook hiermee kon helpen – ben ik me daarom gaan verdiepen in het menselijk lichaam en het menselijk brein. Ik heb me verdiept in voeding, de invloed van hormonen, supplementen en coaching. En daarnaast in een stukje spiritualiteit, want ook in de werking daarvan geloof ik heilig.

Meer dan alleen jouw kapper

Inmiddels heb ik meerdere trainingen en cursussen gevolgd en ben ik al deze kennis naast het knippen, kleuren en föhnen gaan toepassen bij mijn klanten. De leefstijladviezen en persoonlijke gesprekken die hieruit volgden, brachten verbluffende resultaten. ‘Hier moet ik meer mee’, dacht ik. Want de tijd van nu vraagt om een andere manier van kijken naar ons lichaam en onze geest. Alleen het uiterlijk op orde brengen terwijl de rest niet in evenwicht is, is niet van deze tijd. Mensen zijn in evenwicht als ze de juiste voeding krijgen, hormonen in balans zijn, voldoende bewegen, geen beperkende gedachten hebben, met liefdevolle relaties en een stukje spiritualiteit. Deze diensten kun je vaak wel bij andere specialisten krijgen, maar niet bij een kapper. Nu wel.

Hoe ik dit beroep, deze dienst, dan noem? Dat is nog lastig. Ik koppel verschillende vakgebieden aan elkaar. Hair visionair, vitaliteitskapper, leefstijlkapper, knippende vitaliteitscoach? Geef het beestje een naam. Waar het om gaat, is dat ik jou een combinatie van lichamelijke gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en uiterlijke verzorging bied. Vitaliteit in de brede zin van het woord, met ook nog eens heel goede haren na afloop.

Maatwerk vitaliteitstrajecten

Mijn maatwerk behandelingen zijn voor iedereen die zoekt naar een moment van rust in de drukke werkdag, kampt met specifieke haar- en/of hoofdhuidproblemen en/of bewust wil werken aan zichzelf. Ik zie en weet wat jij nodig hebt. Hoe jouw haar perfect in model kan zitten, passend bij je gezicht, type haar en jou als persoon. Ik zie en voel het ook als er meer speelt en ga graag samen met jou aan de slag om jou zowel vanbinnen als vanbuiten weer de beste versie van jezelf te laten zijn. Je komt voor je haar, maar je gaat met meer naar buiten. Nieuwe inzichten. Meer zelfvertrouwen. Rust in lichaam en geest. Een andere kijk, op jezelf en op het leven.

Maak nu een afspraak

Ben jij al overtuigd en klaar om met mij te werken aan jouw uiterlijke én innerlijke metamorfose? Maak dan nu een afspraak. Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

IMG_2812