Natulique: natuurlijke producten voor het haar

In mijn vorige blogs vertelde ik je over de gevolgen van hormonen op je lichaam en geest en over mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn klachten. Ik vertelde al over de Zinzino supplementen en hoeveel baat ik daarbij heb. Maar er is meer. Want ook in de salon zijn we overgestapt op een volledig natuurlijke productlijn: NATULIQUE. Voor mij een logisch gevolg en ik leg je graag uit waarom. 

Chemisch vs. natuurlijk 

Ik heb jarenlang gewerkt met chemische producten, maar nu ik me verdiept heb in mijn hormoonhuishouding, kies ik voor natuurlijk. Chemische producten kunnen namelijk doorwerken op huid en haar en zo uiteindelijk in het lichaam terechtkomen. Dit betekent dat het lichaam dit ook weer moet gaan verwerken en dus hard aan de bak moet. En dat terwijl we nu net proberen om eindelijk alles op orde te krijgen van binnenuit, om zo onze hormoonhuishouding en cellen optimaal te houden. Met natuurlijke producten lukt dit veel beter dan met chemische producten. Dus met deze stap is de cirkel rond!


Deze producten zijn voor mij echt een verrijking voor mijn hele systeem. Ik krijg nu zelfs terug van klanten dat mijn handen zo zacht zijn. Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt!

Onderstaand lees je een stuk vanuit NATULIQUE zelf. Dit geeft precies aan waarom we bij Manowi kies voor de sulfaat- en siliconenvrije producten van NATULIQUE.

De overstap naar sulfaat- en siliconenvrije producten.

De meeste NATULIQUE-producten zijn sulfaat- en siliconenvrij. Dat klinkt goed, maar wat is het eigenlijk?

Sulfaten zijn oppervlakte-actieve stoffen die in producten als shampoo schuimend werken om vuil, olie en resten vanproducten uit het haar verwijderen. Dit klinkt nuttig, alleen kunnen sulfaten droog en irriterend zijn voor zowel de hoofdhuid en het gezicht. Vandaar dat veel experts kiezen voor een sulfaatvrij alternatief.

Siliconen zijn ingrediënten die werken om je haar zachter te maken en daarmee het haar te ontwarren en glans te geven. Het probleem is alleen dat siliconen eigenlijk kunststoffen zijndie het haar bedekken en voorkomen dat vocht door de schubben laag van het haar heen kan worden opgenomen. Dit betekent dat zelfs als je hydraterende oliën of andere voedendeingrediënten, zoals sheabutter, aan het haar toevoegt dit niet zal worden opgenomen, omdat ze niet in staat zijn om door de laag siliconen heen te komen. Dit zorgt voor een opbouw vanproducten na verloop van tijd, waardoor je haar zwaarder en pluiziger kan worden. Ook kunnen siliconen zorgen voor gezichts- en lichaamsacne.

Het effect van sulfaat- en siliconenvrije producten

Als je overstapt naar sulfaat- en siliconenvrije producten zal het 5-8 wasbeurten duren voordat je de siliconen uit je haar hebt gewassen en de ingrediënten in de NATULIQUE-producten zijn werk kunnen doen.

Na verloop van tijd zal je haar zachter worden, lichter aanvoelen en volumineuzer lijken. Je hoofdhuid zal ook evenwichtiger en minder geïrriteerd aanvoelen. Het gebruik van schonere ingrediënten betekent minder opbouw van producten op je hoofdhuid, wat uiteindelijk leidt tot een gezondere en sterkere haargroei.

Je ziet, deze natuurlijke productlijn biedt alleen maar voordelen. Niet alleen voor (hoofd)huid en haar, maar voor je hele lichaam, zowel van binnen als van buiten. Een perfecte toevoeging op het gedachtegoed van Manowi dus!

Ervaar het zelf en je zult merken wat ik bedoel. Tot snel!

Liefs,

Marion

Meer nieuws