Hoe hou je je gekleurde haar mooi?

Als jij je haar wel eens verft, is het je vast wel eens opgevallen. De mooie nieuwe haarkleur begint in vrij korte tijd vaal te worden. Dit is natuurlijk het laatste dat we willen. Daarom gaan we in deze blog in op het mooi houden van jouw haarkleur. 

Oorzaken van het vervagen van de haarkleur.

We behandelen een aantal aspecten die het vervagen van de haarkleur versnellen. Uiteraard heb ik daarna ook een aantal handige tips.

De zon

Na lang in de kappersstoel te hebben gezeten lekker even in het zonnetje genieten van een kopje thee of koffie. Heerlijk natuurlijk, maar niet de beste optie voor je haarkleur. Het haar wordt lichter bij blootstelling aan zonneschijn. Dit geldt voor bijna alles dat pigmenten bevat. Zit je zo af en toe even in de zon, is dit natuurlijk geen ramp, maar zit je dagelijks lang in de zon kan dit ervoor zorgen dat je haarkleur sneller verdwijnt en lelijk wordt. Het is dus aan te raden om niet de dag voordat je op vakantie gaat je haar te laten verven. Zonde van je geld.

Verkeerde shampoo

Het gebruiken van de juiste shampoo is één van de belangrijkste dingen wanneer jij je haarkleur zo lang mogelijk wilt behouden. De shampoo is handig in gebruik en beschermt je haarkleur tegen verbleken. Je verzegelt bij gebruik kleurpigmenten en dit resulteert uiteindelijk in een rijkere en langer houdbare kleur. Jouw haarkleur straalt de komende maanden en je hebt er geen omkijken meer naar!

Professionele haarverf

Het gebruik van een professionele haarverf is ook een echte aanrader. Een professionele haarverf is van betere kwaliteit. De haarverf beschikt over een hogere concentratie aan werkzame ingrediënten. Het pigment dringt daardoor dieper door in het haar en dat zie je terug in het resultaat. Tevens is het verschil in prijs in de meeste gevallen niet eens zo heel groot.

De beste tips op een rijtje

  1. Spuit geen parfum op je haar, de alcohol in de parfum droogt je haar sterk uit
  2. Was je haar niet te vaak, hierdoor gaan de haarschubben openstaan.
  3. Gebruik de juiste haarverzorging.
  4. Vermijd het zwembad, het chloor zorgt voor een groene gloed in het haar.  
  5. Gebruik zo min mogelijk stylingtools.
  6. Pas op met de zon.
  7. Een voedende olie is je beste vriend.

Meer nieuws