De overstap naar sulfaat- en siliconenvrije producten.

De meeste NATULIQUE-producten zijn sulfaat- en siliconenvrij. Dat klinkt goed, maar wat is het eigenlijk? 

Sulfaten zijn oppervlakte actieve stoffen die in producten als shampoo schuimend werken om vuil, olie en resten van producten uit het haar verwijderen. Dit klinkt nuttig, alleen kunnen sulfaten droog en irriterend zijn voor zowel de hoofdhuid en het gezicht. Vandaar dat veel experts kiezen voor een sulfaatvrij alternatief.

Siliconen zijn ingrediënten die werken om je haar zachter te maken en daarmee het haar te ontwarren en glans te geven. Het probleem is alleen dat siliconen eigenlijk kunststoffen zijn die het haar bedekken en voorkomen dat vocht door de schubben laag van het haar heen kan worden opgenomen. Dit betekent dat zelfs als je hydraterende oliën of andere voedende ingrediënten, zoals sheabutter, aan het haar toevoegt dit niet zal worden opgenomen omdat ze niet in staat zijn om door de laag siliconen heen te komen. Dit zorgt voor een opbouw van producten na verloop van tijd, waardoor je haar zwaarder en pluiziger kan worden. Ook kunnen siliconen zorgen voor gezichts- en lichaamsacne. 

De overstap Als je overstapt naar sulfaat- en siliconenvrije producten zal het 5-8 wasbeurten duren voordat je de siliconen uit je haar hebt gewassen en de ingrediënten in de NATULIQUE-producten zijn werk kunnen doen. 

Het effect van sulfaat- en siliconenvrije producten Na verloop van tijd zal je haar zachter worden, lichter aanvoelen en volumineuzer lijken. Je hoofdhuid zal ook evenwichtiger en minder geïrriteerd aanvoelen. Het gebruik van schonere ingrediënten betekent minder opbouw van producten op je hoofdhuid, wat uiteindelijk leidt tot een gezondere en sterkere haargroei.

Meer nieuws