De balance bloedtestIn mijn eerdere blogs over mijn zoektocht naar de effecten van hormonen op je lichaam en geest en op je (hoofd)huid en haar, sprak ik ook al over de bloedtest die ik heb laten doen. In dit blog vertel ik jullie hier graag nog meer over.

Het effect van hormonen

Je hormoonhuishouding is superbelangrijk voor het functioneren van je lichaam. Als hormonen niet in balans zijn, ben jij ook niet senang. Maar hoe merken we dit en wat doen we eraan?

Huilbuien, uit je slof schieten, een gebergte van een puist op je voorhoofd of een futloos gevoel. Vaak komen deze kwalen door een disbalans van de hormonen. Je haren, huid, maar ook je geest, hormonen hebben er een enorme invloed op.

Balance bloedtest: meten is weten

De balance bloedtest laat zien wat de balans is tussen omega-6 tot omega-3 vetzuren in je lichaam. Ik heb deze test zelf ook gedaan en het is een échte eye-opener! Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik helemaal nog niet de juiste voedingsstoffen binnenkreeg. Daarom ben ik de balance-oil gaan gebruiken met nog aanvullende suppletie. Dit zorgt bij mij o.a. voor:

·         Minder hormoonschommelingen;

·         Meer energie;

·         Helderheid in hoofd;

·         Meer vrolijkheid;

·         Sneller herstel;

·         Betere nachtrust.

Ik ben zó tevreden over deze test dat ik deze nu ook in de salon aanbied! Dus ook bij Manowi kun je vanaf nu de balance test doen! Maar wat meten we dan precies?

We meten de vloeibaarheid van het celmembraan.

Dat is de doorlaatbaarheid. Deze is vaak verhard (bij 95% van de Europeanen), waardoor er geen voedingsstoffen de cel in kunnen. Maar dus ook niet genoeg zuurstof. En wat ook zeker zo belangrijk is: de vrije-radicalen oftewel de afvalstoffen kunnen de cel niet uit!

We meten de omega-3 index.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid omega-3 EPA (lichaam) en DHA (hersenen) hangt af van het lichaamsgewicht. We raden aan om dagelijks vette vissoorten aan het voedingspatroon toe te voegen.Deze hebben namelijk weer invloed op de doorlaatbaarheid van de cel.

We meten je mentale kracht.

De balanswaarde moet onder 1:1 zijn voor een voldoende en gebalanceerde hoeveelheid meervoudige onverzadigde vetzuren (omega-6’s en omega-3’s) voor de hersenen en het zenuwstelsel. Omega-3 vetzuren EPA (lichaam) en DHA (hersenen)-niveaus geven stemming- en hersengerelateerd welzijn aan en zijn wetenschappelijk vastgestelde factoren die bijdragen aan een normale hersenfunctie.

We meten ook je afweerwaarde.

Oftewel je immuunsysteem. Vooral in tijden als deze, is dat erg belangrijk.

En we meten Arachidonzuur (AA) index.

Arachidonzuur (AA) is het belangrijkste omega-6 vetzuur dat je lichaam niet zelf kan aanmaken.Daarom moet het via voeding worden aangeleverd. AA is de basis voor de productie van hormonen die betrokken zijn bij fysiologische ontstekingsprocessen die worden geactiveerd om het lichaam te beschermen tegen infecties of na een blessure.

Verder worden er in totaal 11 verschillende vetzuren in het lichaam gemeten.

Voedingsadvies

Samen kijken we naar je resultaten om vervolgens je gezondheidsconcept te starten. Na het doen van de bloedtest ontvang je een gids met advies hoe je je eetpatroon kunt veranderen en welke voeding je het beste weg kan laten en toe kan voegen. Speciaal voor jou op maat gemaakt. 

Je huid en haar weerspiegelen je gezondheid. Krijg een uniek inzicht in de Omega 6:3 balans van je lichaam door de balance test en ga vanuit hier verder op weg naar een gezonder lichaam. 

Let’s do this!

Wil je samen met mij aan je nieuwe reis beginnen? Aarzel dan niet en neem contact met me op. Het juiste moment? Nooit! Het is nu of nooit. Let’s do this!

Ik ben er voor jou, dus laat me weten wat ik voor je kan doen.

Liefs Marion

 

Meer nieuws