Corona update

Lieve mensen,

Wat gaan we door een turbulente tijd heen met z’n allen! Manowi wil jullie via deze weg dan ook allemaal een hart onder de riem steken.

We leven mee met alle zieke mensen en hun families en wensen hen sterkte met hun herstel. We supporten de mensen die het nu extra druk hebben, zoals alle zorgmedewerkers. Respect! We denken aan de mensen die eenzaam zijn nu, zoals ouderen. Verschrikkelijk dat je juist hen in deze tijd een extra knuffel wilt geven, maar dat fysiek contact niet mogelijk is. En ook willen we ons medeleven uiten naar alle ondernemers en werknemers die niet weten wat hen allemaal nog staat te wachten …

Ben extra lief voor jezelf

In een periode zoals dit is het extra belangrijk om goed voor elkaar en jezelf te zorgen. Of je het nu rustig hebt of juist heel druk, jezelf wat extra liefde geven kan nooit kwaad. Ik vraag me al 2 weken af hoe ik met Manowi hieraan kan bijdragen. Wat is de beste stap die we nu kunnen zetten? Hoe kunnen wij toch ons steentje bijdragen aan jullie welzijn?

In deze rustige periode hebben wij de salon helemaal gecleaned en de muren voorzien van een nieuw likje verf, maar maandag 23 maart kwam dan toch dat nare bericht: ook wij moesten de deuren van de salon sluiten. Toch zijn we dankbaar dat we er voor sommigen van jullie nog hebben mogen zijn. En voor de fijne reacties over hoe we met de situatie omgingen. Bedankt!

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

En nu? We hebben een paar keer samengezeten met het team om te bekijken wat we kunnen doen. Hoe we jullie toch een beetje kunnen helpen. We missen niet alleen ons vak, maar ook jullie ontzettend, dus willen we wel graag iets van ons laten horen. Daarom hebben we besloten jullie van een afstand te helpen met de verzorging van jullie haar! Met tips & trics, advies en support.

Manowi’s tips, trics en rituelen

Als eerste meteen even een tip voor de mensen met gekleurd haar: ga niet zelf stoeien met kleurtjes.

Omdat we vaak met meerdere tinten werken, is dit heel lastig. Ook de producten van de supermarkt raden we af, omdat hier veel chemische toevoegingen in zitten. Het is niet te overzien hoe dit uitpakt op je haar en vaak is het herstel nog lastiger. Maar wat doe je dan tegen uitgroei en doffe kleuren?

Daar hebben we zeker een andere oplossing voor. En dat gaan we jullie vandaag nog laten zien!

Mijn advies is sowieso om de Redken Root Fusion te gebruiken. Mocht je toch de deur uit willen, dan kun je toch even je aanzet een beetje bijwerken. Maar later dus meer daarover.

Wat voor mij nu extra belangrijk is, is dat ik uit mijn hoofd blijf. Dus niet malen, maar in de realiteit blijven. Dingen doen die ik leuk vind, vanuit mijn hart … Mij helpt het om een dagschema te maken, dus in te plannen wat ik ga doen en vervolgens dat wat ik gezegd heb te gaan doen ook daadwerkelijk doen. Dit zorgt ervoor dat ik uit mijn hoofd blijf en creëert een stukje innerlijke rust en meer kracht. Daar hoort werk bij, maar ook sport en eten, koken en poetsen. Op het moment dat je het inplant, geeft dat een bepaalde rust, mits je dus ook echt doet wat je gezegd hebt te gaan doen.

Juist nu is het ook de tijd om naar binnen te keren. Ikzelf doe dit met yoga en mediteren, maar ook plan ik geregeld een hair ritual in. Tijdens deze momenten kijk ik hoe het nu echt met me gaat en hoe ik kan zorgen dat ik op de been blijf. Dit doe ik bijvoorbeeld met een hot towel treatment. Lekker in bad met een boek of een schrift om dingen op te schrijven die in je hoofd blijven rondspoken. Iedereen heeft dat, de een vaker dan de ander. Juist nu is het belangrijk om weer rust te creëren.

Ook jij kunt straks gebruik maken van een van de rituelen van Manowi. Hoe, dat gaan we jullie deze week uitleggen in een persoonlijke boodschap. Door deze abrupte crisis kunnen we dan misschien geen fysiek contact hebben, maar met onze rituelen zijn we toch een beetje bij jullie. De komende dagen zullen we meer hierover gaan posten.

Hulp nodig? Wij zijn er voor je!  

Gebruik deze tijd als het lukt om jezelf en je haar te herstellen. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, laat het ons dan weten via mail, WhatsApp of een belletje. We proberen je vragen zo vlug mogelijk te beantwoorden. Voor persoonlijke producten, kleur of kleurmasker of een ander advies, neem gerust contact met ons op. We bezorgen alles bij jou thuis!

Van ons nog een vraag aan jullie: wat verwachten jullie van ons in deze periode? Wat kunnen wij nog meer voor jullie doen? Let us know!

Lieve mensen ben lief voor jezelf en je haar.

Liefs team Manowi

 

 

 

Meer nieuws