Blij van balayage

Balayage is vandaag de dag dé look bij de kapper! Deze kleurtechniek is inmiddels dan ook niet meer weg te denken uit de salons. Ook bij Manowi maken we veel gebruik van de balayage/foliage-technieken.

Wat is balayage?

Het woord balayage is afgeleid uit het Frans en betekent vegen. Een balayage wordt vegend uit de losse hand of met folies aangebracht voor een subtiel en natuurlijk kleurverloop. Je krijgt hierdoor meer een ‘sunkissed’ look dan een harde duidelijke uitgroei. Hierdoor hoef je de behandeling niet iedere 6 weken te herhalen.

Een balayage kan wel 3 à 4 maanden mooi blijven bij half lang tot lang haar, mits je de kleur af en toe laat opfrissen met een spoeling. Met kort haar zal je een balayage iets eerder moeten herhalen, afhankelijk van de lengte. Hier blijft de kleur, met een opfrisbeurt tussendoor, ongeveer 2,5 maanden mooi.

Bij Manowi zetten we een balayage met folie, ook wel foliage genoemd. Dit doen we omdat je met folies minder snel vlekken krijgt en we dus netter kunnen werken. Wel zo fijn voor onszelf én onze klanten!

Hoe lang duurt een balayage-behandeling?

Deze unieke behandeling kost wel even tijd! Hoe lang jouw balayage precies duurt, is afhankelijk van je haarlengte en wat je wensen precies zijn: wil je een balayage door je eigen haarkleur of is je haar al gekleurd (en zo ja, welke ondergrond heeft die kleur?)? Wil je ook de aanzet dieper gekleurd? Hoe licht mogen de lengte en de punten worden? Allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de tijd. Houd daarom sowieso rekening met een behandeling van +/- 2 uur tot 4 uur.

Diverse kleurtechnieken

Met onderstaande technieken hoef je niet altijd meteen naar het blond te gaan. Ze zijn ook heel mooi met andere kleuren, zoals rood, koper, karamel en lichtbruin. De lengte en punten zijn wel altijd lichter dan de aanzet.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Balayage

40-50% lichtere/andere kleur en de rest is basiskleur. Je krijgt hiermee een diepe inkijk bij de aanzet en lichtere lengte en punten. Hier en daar zit er wat eigen kleur door de lengte en punten voor een zachter natuurlijk effect.

Ombre

Gaat om veel licht of andere kleur in je haar, zo’n 60-70% lichter/andere kleur. Hiermee zet je de kleur blond of andere kleur tot hoog aan de aanzet en heb je weinig basiskleur meer aan de aanzet, lengte en punten.

Babylights

Babylights geeft het accent aan de voorkant en creëert zo een natuurlijke ‘sunkissed’ look: meer lichtere plukken en hoger tot de aanzet aan de voorcontour, en zachter en minder aan de achterpartij. Het resultaat geeft een mooi natuurlijk effect, zodat het lijkt of je haar opgelicht is door de zon. Deze techniek is zeer populair bij jeugdige meiden, die graag niet een te opvallende kleur willen, maar wel meer licht en beweging in het haar willen.

Bronde:

Met een bronde-techniek werk je andersom, hier is de basiskleur blond en zetten we vegend donkerdere lowlights in voor meer diepte en beweging in het haar. Hiermee lijkt je blonde haar voller en het geeft een mooi schaduweffect. Je krijgt met deze techniek geen streepeffect, omdat je max. 2 tot 3 tinten donkerder inzet en de lowlights prachtig door je haar blenden.

Is balayage schadelijk voor je haar?

Als je haar gaat oplichten, is dit altijd schadelijk voor je haar … Daarom gebruiken wij in onze salon altijd de Redken PH Bonder stap 1 en 2 bij het oplichten van het haar.

PH Bonder is een uniek haarverzorgingsproduct dat helpt bij het beschermen van de zwavelbruggen van je haar en het verminderen van haarbreuk tijdens het oplichtingproces.

We voegen PH Bonder stap 1 toe aan de blondering. Stap 2 gebruiken we na het uitspoelen van de blondering en laten we 10 minuten inwerken. Tijdens het inwerken kun jij genieten van een hot towel met een heerlijke geur en een ontspannende handmassage!

Stap 3 is voor de thuisverzorging. We raden iedereen die het haar heeft laten oplichten aan om het haar thuis 1 keer in de week te behandelen en het haar zo verder van binnenuit te laten herstellen.

Verzorging in de salon

Na het oplichten van je haar kun je nog kiezen voor een proteïne Heatcure-behandeling of proteïne vitamineshot. Beide herstellen zichtbaar het haar en maken het sterker, volumineuzer en glanzend.

Met een Heatcure-behandeling sealen we proteïne (een natuurlijke bouwstof die het haar sterk maakt) met een warmtetang in je haar. Deze behandeling blijft 10 wassingen in je haar doorwerken.

Een proteïne vitamineshot brengen we aan na het wassen bij de wastafel en laten we 5 minuten met een warme handdoek, en heerlijke geur, in je haar inwerken. Deze behandeling blijft 6 wassingen doorwerken.

Verzorging voor thuis

Natuurlijk gebruiken we de juiste Redken shampoo en conditioner/verzorging die jouw haar op dat moment nodig heeft. Ook geven we je advies over welke producten jij het beste kunt gebruiken.

We kijken verder naar wat je haar nodig heeft op dat moment. Is dat proteïne om je haar sterkt te maken, dan gebruiken we Extreme of Blondage (zilver) shampoo bij blond gekleurd haar.

Voor rood, koper, violet of krullend haar is de Color Magnetics shampoo en verzorging beter. In deze shampoo zitten magneetdeeltjes waarmee de kleur langer aan het haar hecht en de kleur dus langer houdt. Daarnaast zit hier 50% proteïne en 50% vocht in, wat het haar sterker maakt en hydrateert.

Alle Redken shampoos, conditioners en maskers kun je met elkaar combineren, zodat je ook thuis altijd de beste verzorging hebt die je haar op dat moment nodig heeft.

Wist je trouwens dat:

  • Wij jou, bij gebruik van de juiste Redken shampoo, conditioner en/of andere verzorging thuis, ook de garantie kunnen geven op het langer mooi blijven van de kleur?
  • Je bij aankoop van 3 Redken producten bij Manowi een 4e product cadeau krijgt!

Word jij ook blij van balayage? Kom dan eens naar Manowi! Wij maken graag tijd voor je vrij!

Liefs Nancy

Meer nieuws